Начало Здравна медиа Здравни новини Видинска фейсбук група организира благотворителна акция

Видинска фейсбук група организира благотворителна акция

Видинска фейсбук група организира благотворителна акция - изображение

От около месец и половина, при една от седмичните кафе-срещи на видинска фейсбук група "Приятели", с подкрепата и на хора от други групи, спонтанно бе взето решение да се създаде благотворителна акция.

След няколко предложения, при които имаше много гласове "ЗА" и "ПРОТИВ", бе взето решение, това да стане целенасочено към Дома за деца с умствена изостаналост, в село Гомотарци, община Видин.

Домът беше посетен от представители на видинските групи с цел да се срещнат с ръководството и да научат от какво се нуждаят най-много децата. Въз основа на това, да решат според събраните средства какво трябва да се купи.

Установяват, че им е необходима предимно техника и ученически материали. Те предоставят възможност на всички граждани на Видин, които имат възможност, да заделят от собствените си финанси или пособия, както и ако имат здрави и непотребни стари или нови дрехи.

В днешните дни, изпълнени с трудности, се намериха хора, които чрез своята съпричастност решиха да отделят по нещичко от своето имущество. Някои дадоха финансови средства, като имаше хора с по-големи суми.

Имаше и граждани, които заделиха малко пари, но от сърце. Някои дадоха и дрехи. До този момент са закупени доста от необходимите неща, като събирането на дарения продължава.

За Framar.bg:

3.7, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлПсихологияСоциални грижиАнкетиЛюбопитноНовиниСнимки