Начало Здравна медиа Здравни новини ВМА в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване

ВМА в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване

ВМА в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване	 - изображение

По повод Международния ден на кръводаряването ВМА организира Ден на отворените врати днес на 14 юни в Центъра по трансфузионна хематология. Събитието ще стартира в 13:30 ч.

Инициативата е подкрепена от представители на футболен клуб ЦСКА. Те ще отправят призив за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

На събитието ще присъстват ръководството на БМА, Милко Георгиев, административен директор на ЦСКА и други представители на футболния клуб.

В дена на доброволното кръводаряване се организират различни кръводарителски кампании и мероприятия. Това е естествен процес, който е доста разпространен в Европа. Хората знаят, че правят добро за някого в нужда, а за самите себе си. Кръводаряването стимулира костния мозък и действа възстановяващо и подмладяващо на процесите в организма.

Над 190 държави по света са съпричастни към идеята на Международната федерация на Червения кръст, Световната здравна организация, Международната федерация на организациите на доброволните кръводарители и Международната асоциация по трансфузионна хематология за отбелязване на Деня за безвъзмездното кръводаряване на 14 юни. Основна цел на кампанията е осигуряването на доброволни кръводарители и насърчаване на кръводаряването.

По статията работи: Велина Неделчева

Снимка: ВМА5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСтатистически проучванияЛюбопитноМедицински изследванияЗаведенияНормативни актовеИстория