Начало Здравна медиа Здравни новини ВМА ще отбележи 10 години от първата трансплантация на черен дроб в болницата

ВМА ще отбележи 10 години от първата трансплантация на черен дроб в болницата

ВМА ще отбележи 10 години от първата трансплантация на черен дроб в болницата - изображение

На 17 май Военномедицинска академия ще чества кръглата годишнина. До 2017 г. този вид операции, извършени в нея, наброяват 59. Според проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ВРИД началник на болницата, трансплантациите на черен дроб са показател за нивото на едно здравно заведение и броят на осъществените във ВМА говорят достатъчно за реномето й.

Междувременно годишнината съвпадна и с инициирана от мотоклуб Sofia Riders среща с координаторите по донорство д-р Мирослав Ненков и д-р Сибила Маринова в рамките на информационната кампания, която Военномедицинската академия организира.

Инициативата е в подкрепа и популяризиране на донорството. Наред с това отново беше отправен призив за взаимна защита на пътя – и мотористите, и шофьорите на автомобили да спазват необходимото поведение на пътното платно. Защото рискът за рокерите е по-голям и често те се превръщат в потенциални дарители на органи.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛюбопитноОрганизацииЛеченияМедицински изследванияЗаведенияПатологияСнимкиСпортНормативни актовеСпециалистиПрезентацииЗдравни съветиХранене при...РецептиТестовеАлтернативна медицинаКлинични пътекиСъставкиБотаникаДиетиФизиологияХрани и ястия