Начало Здравна медиа Здравни новини Внесоха обвинителен акт срещу бившия управител на пловдивския онкоцентър

Внесоха обвинителен акт срещу бившия управител на пловдивския онкоцентър

Внесоха обвинителен акт срещу бившия управител на пловдивския онкоцентър - изображение

Градската прокуратура в столицата внесе в Окръжния съд в Пловдив обвинителен акт срещу Красимир Вальов за безстопанственост в особено големи размери. Обвиненият оглавяваше „Комплексния онкологичен център – Пловдив“.

Според прокуратурата случилото се преди две години е твърде сериозно, защото чрез действията си той е причинил щети на онкоцентъра за малко на 400 000 лв.

Случаят е от август 2016 г. и става дума за обществена поръчка на компютърен томограф. Управителят е открил процедурата с прогнозна стойност в размер на 950 000 лева без ДДС. Той не се консултира, нито търси мнението на независими експерти.

Договорът е сключен с единствената фирма, която е подала оферта, и е на стойност 898 000 лв. Интересно е, че фирмата купува томографа за 429 809 лв. Така се получава разлика между платеното за него и реалната му цена в размер на 405 190 лв. Именно това обвинението определя като щета в особено големи размери.

Ако съдът признае бившия управител на пловдивския онкологичен център за виновен, го заплашва затвор между три и десет години. В момента му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Името на Вальов нашумя покрай „Господари на ефира“ и обвиненията за осъществяване на напълно ненужни операции. Дори се стигна до изявлението на тогавашния кмет Иван Тотев, че от ГЕРБ ги притискат да гласуват положително за освобождаването на Красимир Вальов от поста.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: zdrave.net
Снимка: lepoint.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияНовиниИзследванияСнимкиАнкетиЛюбопитноЗдравни проблемиСтатистически проучванияТестовеСоциални грижиСпециалистиЛайфстайл