Начало Здравна медиа Здравни новини Внесоха обвинителен акт срещу лекарка заради смъртта на бебе в Тетевен

Внесоха обвинителен акт срещу лекарка заради смъртта на бебе в Тетевен

Внесоха обвинителен акт срещу лекарка заради смъртта на бебе в Тетевен - изображение

Прокуратурата в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу д-р Нина Байчева, която поради немарливост е причинила смъртта на новородено.

Припомняме ви, че през миналата година почина бебето на родилката Наташа Габровска от Тетевен, за което тя обвини акушер-гинеколога д-р Байчева.

Лекарката е обвинена, че е нарушила правилата за добра медицинска практика, давайки на Габровска Окситоцин в голяма концентрация и не е проследила състоянието й. Заради недиагностицирането на състоянието на жената по непредпазливост се е стигнало до смъртта на новороденото момиченце.

Посочва се, че бременността на жената е протекла нормално и не е имало усложнения. Тя е приета на 22 април в АГ отделението на болницата в Тетевен.

На сутринта д-р Байчева нарежда да й се постави система с Окситоцин, а след това и втора банка, както и Атропин. Преди това всичко изглежда наред, тоновете на бебето са нормални, но надвечер жената получава напъни и е решено да й бъде направено спешно секцио, защото тоновете на бебето падат. В 17,45 часа се ражда момиченце в депресивно състояние, със сърдечна дейност без дишане. След реанимация бебето започва да диша, но не изплаква, а на същия ден е транспортирано в плевенската болница "Д-р Георги Странски" и умира на 24 април 2015 г.

Окръжният съд в Ловеч насрочи разглеждането на делото за 23.04.2016 г.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноНормативни актовеСнимкиСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияОрганизацииСпециалистиАптекиЛайфстайлПатологияПсихологияАнкетиИсторияБотаникаЛеченияЗдравни съветиХранене при...Социални грижиАлтернативна медицинаСпортФизиологияКлинични пътекиПроизводители