Начало Здравна медиа Здравни новини Водещ неврохирург ще прави безплатни прегледи на 12 януари

Водещ неврохирург ще прави безплатни прегледи на 12 януари

Водещ неврохирург ще прави безплатни прегледи на 12 януари - изображение

Известният неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще приема пациенти в София на 12 януари и ще извършва безплатни прегледи. Той е един от най-добрите специалисти в южната ни съседка в областта на оперативното лечение на мозъчни тумори и хирургия на гръбначния стълб.

Желаещите да се консултират безплатно с доц. Токташ трябва да си запишат предварително час на тел. 0879 977 401 и 0879 977 402. Неврохирургът ще бъде в страната ни по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“.

В своята работа специалистът използва най-съвременните технологии и методи. Той се е специализирал в лечението на гръбначни тумори и деформации, сколиоза и дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени. Доц. Токташ преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и практикува в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“.

Турският неврохирург има значителен опит и в лечението на мозъчните тумори. Той използва техники, които позволяват още по време на операцията да проследи каква част от образуванието е премахнато. Във високотехнологичните лечебни заведения интраоперативното сканиране и навигация често се прилагат, както и томографията и ангиографията. Специалистите все по-често се възползват и от възможностите, които им дава метода на мониториране на нервната система, докато трае операцията. По този начин могат да се предотвратят увреждания като парализа след мозъчна интервенция.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: ЗИЦ „Медикъл Караджъ“

3.3, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСпециалистиЛюбопитноНормативни актовеЗдравни съветиСнимки