Начало Здравна медиа Здравни новини Военна болница – Пловдив ще чества 129-годишнина от създаването си

Военна болница – Пловдив ще чества 129-годишнина от създаването си

Военна болница – Пловдив ще чества 129-годишнина от създаването си - изображение

Ръководството на МБАЛ – Пловдив към ВМА и гости ще отбележат с тържествен водосвет на нов 16-срезов компютърен томограф 129-годишнината от създаването на лечебното заведение. Събитието ще се състои на 27 февруари и на него ще присъстват началникът на Военномедицинската академия ген. проф. Венцислав Мутафчийски и неговите заместници, представители на Министерството на здравеопазването и на отбраната, на военни формирования и на община Пловдив.

Днес едно от най-старите лечебни заведения в България приема пациенти както от военната сфера, така и цивилни граждани. В момента МБАЛ – Пловдив към ВМА обслужва близо 12 000 цивилни служители и военнослужещи от системата на отбраната.

Болницата е особено успешна през 80-те години на 20 в., когато достига своя разцвет. По това време в нея се лекуват около 8500 души, през лечебното заведение са преминавали повече от 120 000 пациенти. Извършвали са се над 800 тежки операции.

Сега Военна болница – Пловдив успява да запази водещите си позиции, въпреки многобройните лечебни заведения в региона. Ръководството и служителите на подразделението на ВМА в града на тепетата разчитат на големия си професионализъм и на добро отношение и грижа към пациентите.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлИсторияЗаведенияНормативни актовеСнимкиИнтервютаОрганизацииЛюбопитноКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиСоциални грижиАптекиЛеченияАнкети