Начало Здравна медиа Здравни новини Военният санаториумът в Поморие не работи повече от два месеца

Военният санаториумът в Поморие не работи повече от два месеца

Военният санаториумът в Поморие не работи повече от два месеца - изображение

Военният санаториум в Поморие не работи повече от два месеца с пациенти и не обслужва нуждаещите се от рехабилитация и профилактика. Това съобщиха от пресцентъра на община Поморие във връзка с казуса за лечебното заведение.

От общината припомнят, че по предложение на тогавашния министър на отбраната Николай Ненчев и с решение на Министерски съвет от 2 февруари 2017 година санаториумът е обявен за имот частна държавна собственост. С това той излиза от актива на Военномедицинска академия и влиза в капитала на търговското дружество „Вита“ – Велинград като непарична вноска.

От този период до момента санаториумът е затворен и не функционира. Никой не отговаря на посочените телефони за връзка и няма информация дали ще предстои функциониране на лечебното заведение. От заседание на Общински съвет през февруари тогавашният служител на Военния санаториум Никодим Стоянов увери, че персоналът и дейността на лечебното заведение са защитени.

По време на заседание на Общинския съвет от 20.04.2017 година обаче стана ясно, че Военният санаториум не се стопанисва нито от „Вита“ Велинград, нито от Военномедицинска академия. По време на заседанието Никодим Стоянов заяви, че не е собственик на санаториума и дори, че вече не е служител на лечебното заведение.

От общината посочват за 73 – ма служители, които са били уволнени с обещание за назначаване през април месец тази година.

Кметът на Поморие Иван Алексиев уточни, че е получил уверения, че санаториумът ще продължи своето функциониране и ще се запази персонала на лечебното заведение, но тези обещания не са били спазени.

Той призова за прекратяване на спекулациите по темата. Всички, от които зависи съдбата на Военния санаториум, трябва да осъзнаят неговите природни ресурси, които го правят уникално лечебно заведение.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: BurgasInfo.com


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЗаведенияСнимкиОбразование