Начало Здравна медиа Здравни новини Врачанската болница се сдоби с нови легла за бебета

Врачанската болница се сдоби с нови легла за бебета

Врачанската болница се сдоби с нови легла за бебета - изображение

С 6 нови легла за бебета се сдоби отделението по неонатология във Врачанската болница. Дарението е на “Ротари клуб" – Враца, а средствата са събрани от уникалното събитие на 1 юли, чийто домакин е бил град Враца – едновременно сменяне на президенти на осем Ротари клуба от Северозапада.

Събрахме сумата от 7 777 лева. В инициативата участваха и осемте клуба от Северозапада, заедно с два софийски Ротари клуба. С по-голямата част от средствата закупихме леглата за врачанската болница, останалата част от сумата е предназначена за стипендия и друга благотворителност“, коментира президента на ротарианците Ивац Митов.

Дарението е връчено на началника на отделението по неонатология д-р Емилия Василева. С този акт “Ротари клуб” Враца заявява подкрепата си за съществуването на болницата в града.

Д-р Емилия Василева изказа благодарности към дарителите от името на целия колектив на отделението по неонатология.

С този дарителски жест вие подпомагате и подобряването качеството на живот в обществото. Новите придобивки са много ценни за нас, защото останалите легла за новородени са на по 30-40 години. Веднага влязоха в употреба и в тях бяха настанени малки бебета. Изказвам дълбока признателност за това, че нашите деца са ваш приоритет“, коментира д-р Василева.

От ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ също изразиха своите благодарности, като подчертаха, че това е един от хубавите моменти за лечебното заведение.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: dariknews.bg5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиЛеченияИсторияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиАптекиАнкети