Начало Здравна медиа Здравни новини Все още не е изолиран случай на грип в Старозагорска област

Все още не е изолиран случай на грип в Старозагорска област

Все още не е изолиран случай на грип в Старозагорска област - изображение

В Старозагорска област все още не е изолиран грип, съобщава РЗИ. До този момент са изпратени 11 проби в Националната референтна лаборатория в столицата. Три от тях са доказали наличието на респираторни вируси, но не и на грипни.

Тази седмица ще бъдат предадени нови проби от пациенти, посетили Неотложния кабинет в Стара Загора, съобщава д-р Таня Перчемлиева от РЗИ. Тя допълва още, че в областта плавно се увеличават респираторните заболявания, но няма основание за обявяване на грипна епидемия или ваканция.

Стойностите на заболелите трябва да са 333 на 10 000 души, за да се предприеме подобна мярка. Специалистите могат да вземат такова решение дори и да не са достигнати тези нива, ако имат сериозно основание.

Миналата седмица заболеваемостта в Старозагорска област е била 234 на 10 000 души, в сравнение с предходната, когато са били отчетени 177 на 10 000. Съветите към населението са да не се предприема самолечение и да се избягват контактите, за да не се разпространява инфекцията.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: amazonaws.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМикробиологияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоЛайфстайлХранене при...ПрезентацииЗдравни проблемиБотаникаИсторияТестовеСнимкиАлт. медицинаЛеченияИзследванияАнкети