Начало Здравна медиа Здравни новини Всяка година в Плевенска област се регистрират до 20 деца с диабет

Всяка година в Плевенска област се регистрират до 20 деца с диабет

Всяка година в Плевенска област се регистрират до 20 деца с диабет - изображение

Броят на децата в област Плевен, болни от диабет, тревожно се повишава. Това казаха представители на неправителствени организации, местна власт, интитуции и пациенти на организирана дискусия. Тя е била под надслов "Запознай се с диабета".

Началникът на Клиниката по ендокринология към плевенската болница "Д-р Георги Странски" д-р Чайка Петрова казва, че всяка година се регистрират между 12 и 20 деца с диабет в областта.

Сериозен проблем се явява отказът на медицински лица да поставят инсулинови инжекции. Мнението на д-р Петрова е, че е необходима нова наредба, която да регламентира тази дейност на здравните служители в детските градини и училища. Хората не бива да се страхуват и да смятат децата с диабет за неспособни и негодни. 

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: byjus.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииИнтервютаЛайфстайлИсторияХранене при...ПатологияСнимкиХрани и ястияСпортТестовеВидеоДиетиАнкетиЗаведенияЛеченияБотаникаИзследванияКлинични пътекиСпециалистиАлт. медицинаЗдравни проблемиПсихологияПроизводителиСоциални грижиРецептиОбразованиеНормативни актове