Начало Здравна медиа Здравни новини Втора АГ-болница в София организира безплатни прегледи за миома на матката

Втора АГ-болница в София организира безплатни прегледи за миома на матката

Втора АГ-болница в София организира безплатни прегледи за миома на матката - изображение

Втора АГ-болница в София организира безплатни прегледи за миома на матката. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 9 до 13 часа във втори кабинет до края на месец август.

"Задължително е преди това да се направи записване на телефон - 02/ 9659 481", уточняват от лечебното заведение.

"В България всяка трета жена страда от миомна болест. Има обаче положителна тенденция в последните години да се увеличава процентът на дамите, които редовно минават през профилактични прегледи", коментира акушер-гинекологът от столичната болница "Шейново" д-р Гергана Петрова.

"Миомата е доброкачествено заболяване, което може да бъде отстранено. Зависи в коя възрастова група се установи миомата на матката. Ако жената не е завършила своите репродуктивни заложби, най-често се извършват безкръвните лапароскопски операции. В зависимост от големината, може да се наложи и отворена операция да се направи, при което се отстранява самия възел, а се съхранява матката. Вече при по-голяма възраст или при наличие на някакви обилни кръвоизливи може да се пристъпи към отстраняване на матката", обясни д-р Петрова.

Близо 30 процента от българките са с миома на матката, съобщава Дарик. Тревожното в статистиката е, че все по-често се диагностицират млади жени между 20 и 22 години.

Снимка: www.dailystar.co.uk

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияНовиниЛюбопитноИсторияКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиХранене при...Здравни съветиАлтернативна медицинаЗдравни проблемиБотаникаМедицински изследванияПсихологияСнимкиИнтервютаЗаведенияЛайфстайлОрганизацииСоциални грижиДиетиГеографияАнкетиЛичностиНаправления в медицинатаСпорт