Начало Здравна медиа Здравни новини Във Варна организират "Болница за плюшени мечета" срещу детския страх от лекари

Във Варна организират "Болница за плюшени мечета" срещу детския страх от лекари

Във Варна организират "Болница за плюшени мечета" срещу детския страх от лекари - изображение

Вече за шести път Асоциацията на студентите-медици у нас и пациентски организации за редки болести организират "Болница за плюшени мечета".

Събитието за деца цели под игрова форма децата да научат повече за хигиената и правилното хранене. Освен това децата ще се запознаят с това какво се случва в болниците и ще общуват приятелски с младите медици, за да преодолеят страха си от тях и лекарските манипулации.

В ролята на пациенти ще влязат плюшените играчки на децата, а лекари ще бъдат студентите от Медицинския университет във Варна. "Болница за плюшени мечета" е международен проект и е много харесван от децата по целия свят. Докато с младежите "лекуват" играчките си, малчуганите научават много нови неща и освен това сигурност и спокойствие, че могат да се справят в истинска болнична ситуация.

Любопитни занимателни игри чакат децата в чакалнята, а по рецепта ще се изписват... бонбони. "Прегледите" ще бъдат извършвани тази неделя между 10 и 14 часа на последния етаж във варненския Гранд Мол. Организаторите напомнят на децата да носят своите "болни" играчки, които ще влязат в ролята на пациенти.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЗаведенияСпециалистиПсихологияСпортЛеченияАлтернативна медицинаОбразованиеАнкетиБотаникаИсторияНормативни актовеИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииКлинични пътекиСоциални грижиАптекиСпорт и туризъмРецептиХранене при...Медицински изследванияЛичностиТестовеГеография