Начало Здравна медиа Здравни новини Във водата на някои силистренски села са открити ешерихия коли и нитрати

Във водата на някои силистренски села са открити ешерихия коли и нитрати

Във водата на някои силистренски села са открити ешерихия коли и нитрати - изображение

При проверка в контролните пунктове за питейна вода на силистренските села Искра и Попина са открити нитрати, съобщава БТА. Регионалната здравна инспекция е направила своите регулярни проби, взети от местата за централно водоснабдяване, и е установила още неотговаряща на изискванията за качество вода.
В селските чешми на Малък Преславец пробите са показали наличие на ешерихия коли и коли-форми, а в Дичево и Богданци има също нитрати. От РЗИ – Силистра са предупредили местното ВиК-дружество и кметовете да вземат съответните мерки и да уведомят жителите на населените места.

Здравната инспекция е проверила и плувните басейни и в 5 от 8 проби е установила завишени показатели на амоняк, окисляемост и нитрити. Заради неизпълнение на предписание е бил затворен временно закритият басейн в Силистра, но отново е заработил след премахване на нередностите.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: marinerguesthouse.co.za

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...ИсторияЛюбопитноСпорт и туризъмОбразованиеОрганизацииЗаведенияСпециалистиЛайфстайлВидеоЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиФизиологияНормативни актовеСпортАлтернативна медицинаДиетиРецептиБотаникаПроизводителиЛечения