Начало Здравна медиа Здравни новини Във Враца ще отбележат Деня на сърдечния ритъм с безплатни консултации

Във Враца ще отбележат Деня на сърдечния ритъм с безплатни консултации

Във Враца ще отбележат Деня на сърдечния ритъм с безплатни консултации - изображение

Световният ден на сърдечния ритъм се отбелязва на 13 юни и по този повод във Враца организират кампания за безплатно измерване на кръвното налягане, консултация със специалист, както и проверка на кръвна захар. Пред общинския пазар в кв. „Дъбника“ от 10,30 до 15,30 ч. ще бъдат разположени пунктове, където хората ще могат да проверят състоянието си и да получат информация за сърдечния ритъм и аритмията.

На този ден много институции и граждански формации се обединяват в усилията си да информират хората за нежеланите последствия от нарушения сърдечен ритъм. Аритмията е нерегулиран сърдечен ритъм, който може да бъде твърде бавен или твърде бърз. Отличава се със замаяност, болки в гръдния кош, задъхване и дори припадъци. Коварността на състоянието е в по-честата липса на симптоми, но пък в повечето случаи се лекува лесно.

Специалистите винаги апелират хората редовно да правят своята профилактика по отношение на своя сърдечен ритъм и да се допитват до лекаря си, когато забележат проблем. Дори минималната грижа осигурява по-качествен живот и е инвестиция в доброто здраве.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: md-health.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноФизиологияЗдравни съветиКлинични пътекиЛеченияСнимкиБотаникаНовиниХранене при...ЛайфстайлИзследвания