Начало Здравна медиа Здравни новини В болничната помощ ще разполагат с 828 нови медицински изделия

В болничната помощ ще разполагат с 828 нови медицински изделия

В болничната помощ ще разполагат с 828 нови медицински изделия - изображение

От НЗОК изнесоха информация, че през 2018 г. са договорени 828 медицински изделия за болнична помощ. В правото на всеки пациент е да получи информация с какви изделия се разполага и какви се прилагат и дали може да му се предложи друга алтернатива.

До момента 208 заявители са заявили 3693 медицински изделия. От тях 590 са предназначени за прилагане в извънболничната медицинска помощ, а 3103 са в списъка за продукти, които са за болничната помощ.

За периода от 1 април 2017 г. до 31 март 2018 г. 105 души са преминали през 4 лечебни заведения, дори тези пациенти са приети по няколко пъти. На тях са поставени транскатетърни аортни клапи във варненската "Св. Марина", Аджибадем Сити Клиник, пловдивската "Св. Георги" и УМБАЛ "Св. Екатерина". От тях седмина са починали заради влошаване на общото здравословно състояние, а не вследствие поставянето на изделията.

Всяко лечебно заведение трябва да направи обществена поръчка за необходимите му медицински изделия, които са вписани в списъка. От НЗОК смятат, че е напълно реалистично производителите на изделията да предложат по-ниски цени.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg, НЗОК
Снимка: compareguru.co.za

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини