Начало Здравна медиа Здравни новини В КОЦ – Пловдив отстраниха 25-сантиметров тумор от шията на възрастен мъж

В КОЦ – Пловдив отстраниха 25-сантиметров тумор от шията на възрастен мъж

В КОЦ – Пловдив отстраниха 25-сантиметров тумор от шията на възрастен мъж - изображение

В Комплексен онкологичен център – Пловдив (КОЦ) отстраниха 25-сантиметров тумор от шията на 67-годишен мъж. Сложната и рискова операция е преминала успешно и е била извършена от онкохирурга д-р Румен Тулев, д-р Ваня Балева и анестезиолога д-р Евгений Динев.

Опасността при интервенцията се е състояла в това, че в близост до туморното образувание са се намирали сънната артерия и други големи кръвоносни съдове. Тази част на шията е богато кръвоснабдена и това затруднило работата на специалистите. Операцията продължила над 2 часа.

Д-р Тулев има 29-годишен стаж в КОЦ – Пловдив и коментира, че за този период не е срещал в практиката си толкова голям тумор на шията.

Пациентът споделил, че преди 7-8 години се е появило образуванието и в началото е било малко по размери. Но тази година през лятото то започнало прогресивно да нараства. Едва тогава мъжът се обърнал за помощ към пловдивския център. Специалистите се решили на рисковата операция, след като видели на скенера, че кръвоносните съдове могат да бъдат освободени. На пациента му предстои курс с химио- или лъчетерапия.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛеченияКлинични пътекиПатологияСнимкиХранене при...ЛайфстайлАлт. медицинаИзследванияЗдравни съветиИсторияНормативни актовеБотаникаСпециалистиПсихологияИнтервютаЗаведенияАнкети