Начало Здравна медиа Здравни новини В края на месеца чуждестранен специалист по стволови клетки ще консултира у нас

В края на месеца чуждестранен специалист по стволови клетки ще консултира у нас

В края на месеца чуждестранен специалист по стволови клетки ще консултира у нас - изображение

Този месец още един чуждестранен специалист ще дава безплатни консултации в България. Това е проф. д-р Ердал Карайоз, който на 30 май в София ще приема пациенти по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. На телефон 0879 009 742 всеки, който желае консултация относно използването на съвременни методи за лечение със стволови клетки, може да си запише час. Проф. Карайоз е ръководител на Центъра за регенеративна медицина и стволови клетки към болница „Лив Хоспитал“.

Именитият лекар работи заедно със своя екип върху разработки, които са в помощ на пациенти с различни диагнози. Областите, в които предимно се е насочил, са мозъчна хирургия, ортопедия, дерматология и пластична хирургия. Доказан е ефектът на стволовите клетки при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация, при възстановяване на стави и хрущяли, както и при травми вследствие на спорт и при гръбначни проблеми. Този вид клетки намират приложение и при диабетното стъпало, което е сериозно състояние при 25% от диабетно болните. Регенеративната клетъчна терапия е по-щадяща и препоръчителна за тях.

В областта на дерматологията и пластичната хирургия приложението на стволовите клетки също е голямо. Процедурата извличане на клетки от мастната тъкан на пациента, последващо обработване и връщането им обратно успешно действа при подмладяване, както и при наранявания на кожата, белези и изгаряния.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: „Медикъл Караджъ“

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияЛюбопитноСпортСпециалистиЗаведенияХранене при...ФизиологияИсторияНормативни актовеМедицински изследванияЛайфстайлЗдравни съветиБотаникаПсихологияОрганизацииСпорт и туризъмОбразованиеАптекиИнтервютаСоциални грижи