Начало Здравна медиа Здравни новини В МБАЛ - Пловдив организират безплатни урологични прегледи

В МБАЛ - Пловдив организират безплатни урологични прегледи

В МБАЛ - Пловдив организират безплатни урологични прегледи  - изображение

Урологична клиника в МБАЛ "Пловдив" ще проведе безплатни прегледи за всички желаещи от страната.

"Консултациите ще продължат цяла седмица – от 7 до 11 декември",  обяви доц. д-р Димитър Шишков, народен представител и консултант към лечебното заведение.

Необходимо е пациентите да си запишат предварително час на някой от следните телефони: 032/905-375, 032/905-435 и 032/ 905-465.  

"По традиция нашата клиника прави безплатни прегледи няколко пъти в годината с различна тематична насоченост, този път сме избрали нефролитиазата или бъбречно-каменната болест", заяви завеждащият д-р Васил Павлов.

А повод за това е закупената апаратура за разбиване на камъни по ендоскопски път - МБАЛ "Пловдив" разполага с последно поколение лазер на фирма "Карл Щорц", който позволява без разрези да се разбиват конкременти в пикочопровода и бъбреците.

Ден-два след интервенцията пациентите се изписват и могат веднага или не по-късно от 3 дни да се върнат към ежедневните си задължения.

"Пловдивска област е ендемичен район за бъбречно-каменната болест, или регион с висок процент заболеваемост заради твърдата вода и високите температури на въздуха. Много от хората обаче не знаят, че боледуват, докато не получат криза. Целта на прегледите е да бъде обхванат по-голям контингент от болни, преди да получат усложнения", посочи д-р Павлов.

След Военно-медицинска академия в София и нашата клиника започва да разбива камъни през кожата или да прави т.нар. перкутанна литолапаксия, по този начин звеното запазва водещото си място в страната при лечението на урологични заболявания, уточни доц. Шишков.

До Нова година се очаква болницата да закупи и най-новия лазер за операции на простатата.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНаправления в медицинатаСнимкиНормативни актовеОрганизацииМедицински изследванияАлтернативна медицинаКлинични пътекиОбразованиеСпорт и туризъмАптеки