Начало Здравна медиа Здравни новини В МБАЛ - Русе заработи Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве

В МБАЛ - Русе заработи Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве

В МБАЛ - Русе заработи Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве - изображение

В МБАЛ - Русе за втора поредна година заработи Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.

Услугата е във връзка с изпълнението на "Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве"

"Центърът ще осигурява комплексно обслужване на бременни жени и деца, а също така ще се осъществяват информационни, логистични и координационни дейности от лекари-специалисти, психолог и социален работник", информират от болницата.

Услугите са насочени към децата с увреждания и с хронични заболявания, недоносените деца, родилките и бременните с патология на бременността в хода на тяхното болнично лечение и/или амбулаторно проследяване и лечение. 

Към Центъра за майчино и детско здраве е открит и Кабинет за масов неонатален слухов скрининг, който разполага с апарат за отоакустични емисии. С провеждането на този вид процедура се дава възможност за ранна диагностика на увреждане на слуха, което е условие за навременно и успешно лечение.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниНормативни актовеЗаведенияОрганизацииЛайфстайлПсихологияСнимкиСоциални грижиОбразованиеЗдравни съветиКлинични пътекиИсторияСпортСпорт и туризъмСпециалистиХранене при...АнкетиФизиологияАлт. медицинаЛеченияИнтервютаТестовеПроизводителиОткритияРецептиБотаникаИзследвания