Начало Здравна медиа Здравни новини В МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив организират безплатни очни прегледи

В МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив организират безплатни очни прегледи

В МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив организират безплатни очни прегледи - изображение

В Отделението по очни болести на МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив започва кампания за безплатни прегледи. Нейното начало е на 15 януари и ще продължи до края на месеца. От следващия понеделник – 8 януари, започват записванията на часове. Желаещите да се възползват от безплатните прегледи могат да се обаждат на тел. 0879 097 074.

Кампанията ще обхваща хората над 50-годишна възраст, които са преживели редица общи и локални заболявания, увреждащи очното дъно. В тази възрастова група често срещани са макулната дегенерация и диабетната ретинопатия. Те са една от основните причини за загуба на зрението при близо 30% от населението в развитите страни.

Други причинители на тежки органични изменения и загуба на зрителни клетки са исхемията и възрастовите промени. От съществено значение е провеждането на профилактика на възрастните хора над 50 г. и на диабетиците, както и тяхното проследяване. По този начин се предотвратява късното откриване на тежки и травмиращи очни заболявания.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: МБАЛ „Централ Хоспитал“ – Пловдив

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияНормативни актовеЛайфстайлХранене при...ПсихологияСпециалистиОрганизацииПроизводителиФизиологияСпортАптекиЗаведенияЛеченияАлт. медицинаБотаникаКлинични пътекиИзследвания