Начало Здравна медиа Здравни новини В Медлайн – Централ Хоспитал – Пловдив спасиха зрението на пациентка

В Медлайн – Централ Хоспитал – Пловдив спасиха зрението на пациентка

В Медлайн – Централ Хоспитал – Пловдив спасиха зрението на пациентка - изображение

Лекари от верига болници „Медлайн – Централ Хоспитал“ – Пловдив поставиха миниимплант „Ex-press“ в окото на 45-годишна пациентка с глаукома. Д-р Марин Атанасов, консултант в Отделението по очна хирургия, и завеждащият д-р Димитриос Власиадис са извършили интервенцията, при която миниатюрното колкото оризово зърно приспособление се разполага между вътрешната и външната част на окото, за да извежда безпроблемно вътреочната течност. По този начин се нормализира налягането в окото и зрението на пациента се запазва.

Операцията е продължила 20 минути с минимални разрези. При 45-годишната жена консервативното лечение на глаукомата, с която е била диагностицирана преди 10 години, вече не давало резултат. Тя била принудена да се обърне към лекар заради болки в окото, зачервяване и замъгляване на зрението. Поставянето на имплант „Ex – press“ е с най-малко усложнения и намалява приема на лекарства, защото спомага за извеждането на вътреочната течност и оттам спадането на налягането, което е присъщо за глаукомата.

Тя е едно от коварните очни заболявания, при които няма изявени симптоми и пациентът може да загуби до 40% от зрението си преди да бъде диагностициран. По света има над 60 милиона души, които страдат от глаукома. Профилактичните прегледи са единственият начин тя да бъде открита навреме и да се предприеме лечение, за да се предотврати необратимата загуба на зрение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Верига болници „Медлайн – Централ Хоспитал“ – Пловдив

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиСнимкиЛюбопитноПсихологияИсторияИнтервютаНормативни актовеЛайфстайлХранене при...ВидеоОрганизацииЗдравни проблемиМедицински изследванияАлтернативна медицинаЛеченияЗдравни съветиКлинични пътекиБотаникаЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптеки