Начало Здравна медиа Здравни новини В началото на септември двама специалисти ще консултират ракови пациенти в столицата

В началото на септември двама специалисти ще консултират ракови пациенти в столицата

В началото на септември двама специалисти ще консултират ракови пациенти в столицата - изображение

В началото на септември двама видни специалисти ще проведат двудневни онкологични консултации от типа „второ мнение“. Проф. Кристиян Манеголд от Интердисциплинарния онкологичен център в Хайделбергския университет и д-р Росица Кръстева, началник на Отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Уни Хоспитал“, ще приемат пациенти в София.

Консултациите ще се проведат на 4 септември от 14,30 ч. до 18 ч. и на 5 септември от 9,30 до 14 ч. в МЦ „Медик 1“ в столицата, жилищна група „Южен парк“, бл. 124. Желаещите да потърсят второ мнение относно състоянието си трябва да си запазят час на тел. 0889 40 72 25 или на e-mail: onco@medicone.bg, както и да получат повече информация.

лекар

Специалистите коментират, че второто мнение при онкологичните заболявания е общоприета практика и важна част от диагностиката и терапията на рака. То е наложен стандарт на Стария континент и дава доза сигурност и спокойствие на пациента и на лекаря. Съвременната медицинска онкология позволява внедряването на различни подходи при лечението. Използва се все повече иновативната молекулярна диагностика, която по-прецизно определя вида на злокачественото заболяване.

Възможностите за индивидуален подход при лечението се увеличават, като се набляга върху какво е най-подходящо и необходимо за конкретния пациент. Изборът на терапия зависи от много фактори, сред които страната, в която ще се проведе, професионалните способности на екипа и институцията, в която тя се извършва.

Мнението на проф. Манеголд е, че консултации от този тип са особено важни, тъй като молекулярната биология специално при раковите заболявания се развива с бързи темпове. Също така специфичните възможности за лечение се увеличават и все по-често се позволява по-прецизно провеждане на индивидуална терапия.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: и снимки: МБАЛ „Уни Хоспитал“ - София

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиПсихологияСпециалистиЛюбопитноЛеченияЗдравни съветиЗаведенияОрганизацииИсторияЛайфстайлПатологияАлт. медицинаАнкетиБотаникаФизиологияНормативни актовеИзследванияКлинични пътеки