Начало Здравна медиа Здравни новини В Неделино прегледаха над 340 души за онкозаболявания

В Неделино прегледаха над 340 души за онкозаболявания

В Неделино прегледаха над 340 души за онкозаболявания  - изображение

Специалисти от Комплексния онкологичен център в Пловдив (КОЦ) безплатно прегледаха и изследваха повече от 340 души в община Неделино. Лекарите отчитат, че за три дни са направени 95 кожни прегледа, 175 хирургични и 73 гинекологични. Всички са дали кръв за изследване за левкози и други болести на кръвта.

При проведените консултации са открити 20 души със злокачествени образувания. Установени са най-много на брой гинекологични тумори, следващите по численост са кожните. В центъра вече са постъпили за лечение първите пациенти, на които им е необходима хирургична намеса. Хората, при които е имало съмнения за раково заболяване, са насочени към КОЦ – Пловдив за допълнителни изследвания.

Специалистите предвиждат още едно посещение в Неделино заради голямата нужда от подобни прегледи. Преди него лекарите са преглеждали в Златоград и Ивайловград. В екипа са включени онкогинеколози, онкодерматолози, онкохирурзи, специалисти по образна диагностика и клинична онкология.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНормативни актовеЛайфстайлПатологияАлт. медицинаФизиологияАнкетиБотаникаЛеченияИзследванияКлинични пътеки