Начало Здравна медиа Здравни новини В неонатологията на пазарджишката болница се нуждаят от повече лекари

В неонатологията на пазарджишката болница се нуждаят от повече лекари

В неонатологията на пазарджишката болница се нуждаят от повече лекари - изображение

От областната болница в Пазарджик алармират за проблемната обстановка, в която работят медицинските специалисти от неонатологичното отделение там. Началникът му д-р Мариела Захариева сигнализира пред Фокус, че в момента работят 5-ма лекари, един от които е пенсионер. За доброто функциониране на неонатологията в пазарджишкото лечебно заведение са необходими 7 специалисти.

Графикът на работа, който се наложил по принуда заради липсата на медици, е два дена работа, два дена почивка. Причината е, защото единственият специализант, който имало в болницата, напуснал.

Засега има достатъчно акушерки, от които 4 също са пенсионерки.

Този режим на работа според д-р Захариева е в ущърб на новородените пациенти, защото непостоянното наблюдение от страна на лекарите не позволява адекватно проследяване.

Специалистите се радват, че досега нямат случаи на недоносени бебета с тегло под нормата, защото много щеше да се усложни положението и децата да бъдат поставени в риск.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: pazardjik.marica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...СпециалистиНовиниОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияАптекиИсторияСнимкиНормативни актовеСтатистически проучванияЗдравни съветиСоциални грижиВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети