Начало Здравна медиа Здравни новини В няколко области в страната се увеличава ваканцията поради грипната епидемия

В няколко области в страната се увеличава ваканцията поради грипната епидемия

В няколко области в страната се увеличава ваканцията поради грипната епидемия - изображение

Грипната епидемия обхваща все повече области в страната, поради което се увеличава и ваканцията на децата до 9 януари.

Официално по заповед на Министерството на образованието и науката ваканцията на учениците е до 4 януари. Поради високите нива на заболеваемост в няколко общини почивните дни се удължават.

От днес, 3 януари, е обявена грипна епидемия в област Стара Загора. През последните празнични дни е регистрирана заболеваемост от 370 на 10 000 души. Учениците ще са във ваканция до 9 януари.

Област Перник първа обяви грипна епидемия преди новогодишните празници. Ваканцията на учениците се удължава с два дни и те ще влязат в класните стаи на 9 януари.

В община Бургас 5 и 6 януари също ще бъдат обявени за неучебни дни. До края на деня се очаква кметът Димитър Николов да пусне заповед за удължаване на ваканцията.

Във Варна 5 и 6 януари са обявени за неучебни дни. Заповедта е подписана от кмета Иван Портних.

В община Рудозем също са регистрирани голям брой болни от вирусни заболявания. Със заповед на кмета Румен Пехливанов четвъртък и петък са обявени за неучебни дни.

Ваканцията на учениците в Пловдив се удължава с два дни (четвъртък и петък). Заповедта е подписана от кмета Иван Тотев.

Грипна епидемия е обявена от 30 декември в област Габрово. За неучебни дни са обявени дните - 5 и 6 януари за цялата област, с изключение на учебните заведения в община Севлиево.

В Добрич неучебните дни също са 5 и 6 януари. За удължаването на ваканцията вече е издадена заповед на кмета Йордан Йорданов, поради влошаване на метеорологичните условия в следващите дни. Според общината резкия спад в температурите и студът няма да позволят отоплителните инсталации в училищата да постигнат нужните температури за нормалното пребиваване на учениците.

Поради увеличаване на грипната вълна в Хасково и областта се удължават ваканцията на учениците до петък. Учебните занятия ще стартират на 9 януари, понеделник.

Регионалната здравна инспекция препоръчва ограничаване на социалните контакти. Преустановяват се женските и детските консултации, спират се свижданията в болниците.

Снимка: Economic.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиПсихологияСпортЛюбопитноЛайфстайлСнимкиИсторияПрезентацииХранене при...Здравни проблемиБотаникаЛеченияТестовеАлтернативна медицинаМедицински изследванияАнкети