Начало Здравна медиа Здравни новини В Пазарджик през целия февруари: прегледи за пациенти с диабет от тип 1 и тип 2

В Пазарджик през целия февруари: прегледи за пациенти с диабет от тип 1 и тип 2

В Пазарджик през целия февруари: прегледи за пациенти с диабет от тип 1 и тип 2 - изображение

МБАЛ "Уни Хоспитал" в Пазарджик стартира безплатни профилактични прегледи на пациенти със захарен диабет тип 1 и тип 2. Кампанията ще продължи през целия месец февруари.

От лечебното заведение уточняват, че прегледите ще се извършват в приемния кабинет на Отделението по ендокринология и болести на обмяната всеки вторник, сряда, четвъртък и петък.

Необходимо е в деня на прегледа пациентите да не са закусвали и да не са вземали лекарствата си, като веднага след вземането на кръв за изследването, те ще имат възможност да се нахранят и да вземат своите лекарства в обичайната дозировка.

Прегледите ще включват вземане на кръв за изследване на три лабораторни показателя – кръвна глюкоза, общ холестерол и триглицериди, консултация с ендокринолог, а при необходимост насочване за консултации със съдов хирург и невролог.

В област Пазарджик Отделението по ендокринология и болести на обмяната в "Уни Хоспитал" е единственото специализирано отделение по ендокринология.

За безплатните прегледи, които стартират от 1 февруари, е необходимо предварително записване на тел. 0357 88 581, 0357 88 582.

Снимка:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМедицински изследванияЗдравни съветиКлинични пътекиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияСпортСоциални грижиСпециалистиНормативни актовеЛеченияЗаведенияОрганизацииИнтервютаХранене при...ТестовеДиетиХрани и ястияАнкетиБотаникаАлтернативна медицинаЗдравни проблемиПроизводители