Начало Здравна медиа Здравни новини В Пазарджик ще има безплатни прегледи на гърдата и на щитовидната жлеза

В Пазарджик ще има безплатни прегледи на гърдата и на щитовидната жлеза

В Пазарджик ще има безплатни прегледи на гърдата и на щитовидната жлеза  - изображение

В рамките на един ден в Пазарджик се организират безплатни прегледи на млечна и щитовидна жлези с подвижен ехограф и видеопринтер. Инициативата е дело на Сдружение за онкоболни и приятели и ще се проведе на 22 март от 13,30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания.

Апаратурата, с която ще се извършат прегледите, е дарена на сдружението след проведена кампания, подкрепена от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева. Досега от организацията са посетили няколко населени места, в които са били поканени да направят безплатни профилактични прегледи. Заради увеличаващия се процент на новооткрити случаи на хора със заболявания на гърдите и на щитовидната жлеза те ще продължават. От сдружението очакват покана от всяко село или град, в което жителите искат да проверят здравословното си състояние.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: publicdomainpictures.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиНаучни публикацииЗаболявания (МКБ)ПатологияИсторияПсихологияХранене при...ЛюбопитноВидеоИнтервютаЛеченияИзследванияАлт. медицинаСнимкиКлинични пътекиФизиологияНормативни актовеСпортБотаника