Начало Здравна медиа Здравни новини В "Пирогов" беше свикан разширен консилиум за детето от Бургас, транспортирано спешно с хеликоптер

В "Пирогов" беше свикан разширен консилиум за детето от Бургас, транспортирано спешно с хеликоптер

В "Пирогов" беше свикан разширен консилиум за детето от Бургас, транспортирано спешно с хеликоптер - изображение

В "Пирогов" беше свикан разширен консилиум за 5-годишното момче от Бургас, което беше транспортирано по спешност със самолет до София.

В консилиума са участвали едни от най-добрите признати лекари и специалисти от спешната болница – детски хирурзи, детски реаниматори, гнойно-септични хирурзи, съдови хирурзи, микробиолози, имунолози и други. Обстойно се е обсъдило състоянието на малкия пациент и се е стигнало до заключението, че за детето е най-добре да се извършат редица от хирургически намеси. Това се налага, за да се овладее тежката инфекция, въпреки лошото състояние на крака на детето.

Припомняме, че момчето е с варицела и тежки гнойни рани. Поради спадналия имунитет, детето получава оток на целия ляв долен крайник. Състоянието му обаче се влошава, защото се стига до сепсис.

Екипът на д-р Стоилов, детски хирург, е извършил първата хирургическа ревизия на засегнатия крак. Извършена е инцизия на подбедрицата и бедрото, за да се овладее инфекцията на кожата, подкожието, фасцилията и мускулите.

В следващите дни предстоят още оперативни намеси поради влошеното състояние на момчето, ниския имунитет и сериозния възпалителен процес.

Детето към момента е добре, в добро общо състояние и стабилни жизнени функции, информирт от здравното заведение.

Снимка: distal-humerus.com
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ТестовеНовиниЗдравни съветиАлтернативна медицинаХранене при...ИсторияСнимкиЗдравни проблемиЛюбопитноЛеченияМедицински изследванияБотаникаЛайфстайлЗаведения