Начало Здравна медиа Здравни новини В Пловдив се организира Кръгла маса за родителите на деца с увреждания

В Пловдив се организира Кръгла маса за родителите на деца с увреждания

В Пловдив се организира Кръгла маса за родителите на деца с увреждания - изображение
Родители на деца с увреждания в най-ранна детска възраст споделят днес опита си в отглеждането и възпитанието им. Този опит е добит след оказана помощ от специалисти, работещи по услугата „Ранна интервенция за деца със специални нужди". Тя бе прилагана от екип на Фондация НАРД в Пловдив и добрите практики ще се дискутират днес на Кръгла маса.

От април 2011г. Фондация НАРД , съвместно с Фондация „Карин дом" - Варна, работи по проект „Развитие на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди в местните общности". Проектът е финансиран от Фондация „Лале" и цели развитие и прилагане на модел на ранна интервенция за превенция на институционализацията на деца със специални нужди.

В рамките на проекта са обучени консултанти по ранна интервенция, които подпомагат семействата да разберат увреждането на децата си и да могат да прилагат положителни интервенции за тях. При този социален модел услугата се предоставя в дома на семейството.

Тя включва организирането на мобилен екип от специалисти, които да подпомагат работата на консултанта чрез оценка и подкрепящи услуги на семействата с деца с увреждане.

Услугата е насочена към семейства с деца на възраст 0 - 4 години. По време на кръглата маса ще имате възможност да се срещнете с родители на деца, които са част от проекта.

Кръглата маса ще се проведе на 15.02.2012 г. от 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Его", адрес: гр. Пловдив, ул. „Елиезер Клаев"№2.

За Framar.bg:

2.7, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА