Начало Здравна медиа Здравни новини В Пловдив стартира безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ

В Пловдив стартира безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ

В Пловдив стартира безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ  - изображение

От 1 февруари 2017 година стартира безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ за всички желаещи студенти от град Пловдив. Инициативата, изцяло със социален ефект, е на Медицински университет - Пловдив и на Технологичен център за спешна медицина.

В рамките на кампанията студентите от пловдивските висши училища ще усвоят знания и умения за оказване на животоспасяваща помощ на хора в критични за здравето ситуации, при бедствия и аварии или други инциденти. Безплатното обучение ще се провежда на групи от 10 души и е на тематични модули по избор. Завършилите студенти получават сертификат. Придобитите знания са от жизнено значение и са необходими за всеки човек в ежедневието.

От ТЦСМ се обръщат към студентската аудитория, защото за всеки е важно да има основни знания как се действа в критични ситуации. Все още много от младите хора остават напълно неподготвени за евентуална критична ситуация, изискваща бърза и адекватна реакция, за да овладееш първоначалната паника и да помогнеш да се запази живот. Студентите са с потенциал да усвояват бързо и трайно нови знания, които да превърнат в свои умения.

Обявената промоция за курсове по спешна домедицинска помощ на Технологичен център за спешна медицина е налична на сайта на Центъра, като записването е текущо и започва от 01 февруари 2017 г. Безплатните за студентите в град Пловдив курсове ще продължат до 31 май 2017 г.

Снимка: DarikNews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЗаведенияИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно