Начало Здравна медиа Здравни новини В Разград започна кампания за профилактика на грипа

В Разград започна кампания за профилактика на грипа

В Разград започна кампания за профилактика на грипа - изображение

От тази седмица започва кампания за профилактика на грипа, организирана от РЗИ – Разград. Кабинетът, в който се извършват имунизациите, е снабден с ваксината „Инфлувак“. В нейния състав влизат актуалните щамове за сезона, които са препоръчани от СЗО. Кабинетът работи всеки делничен ден от 8,30 до 17 ч.

По данни на инспекцията през последните седмици в града заболяемостта от грип и остри заразни болести е 61,82 на 10 000 души. Най-голям е броят им сред децата до 14 г. Счита се, че това са ниски нива и точно в този период е най-подходящо ваксината да бъде поставена.

Тя започва да проявява своя защитен характер 2-3 седмици след инжектирането. От здравната инспекция напомнят, че имунизирането срещу грип понижава риска от заразяване както на самия човек, така и на неговите близки и колеги, като по този начин той ги предпазва.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: bbci.co.uk

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниСоциални грижиСпортОрганизацииЗдравни съветиИсторияЛеченияНормативни актовеХранене при...ИнтервютаМикробиологияВидеоЗдравни проблемиЛайфстайлПрезентацииБотаникаАлт. медицинаТестовеСнимкиИзследванияАнкети