Начало Здравна медиа Здравни новини В СБАЛАГ „Майчин дом“ организират безплатни прегледи за жени с инконтиненция

В СБАЛАГ „Майчин дом“ организират безплатни прегледи за жени с инконтиненция

В СБАЛАГ „Майчин дом“ организират безплатни прегледи за жени с инконтиненция - изображение

В СБАЛАГ „Майчин дом“ - София ще се провеждат безплатни консултации за жени, страдащи от стрес инконтиненция. Прегледите започват от 12 февруари и ще продължат до 26 февруари, като приемът на пациентите ще бъде между 13 и 16 ч.

Дамите, които имат проблем със задържането на урина, трябва да си запишат час на тел. 02 9172 400 между 10 и 12 ч.

Причините за възникване на състоянието могат да бъдат различни. До стрес инконтиненция водят възпаление на пикочните пътища, смъкване на мехура и матката или образувания по лигавицата. Неспособността за задържане на урина се проявява при кашляне, кихане, вдигане на тежко или спортуване.

Хората трудно споделят, когато имат подобен проблем. Често го свързват с настъпването на старостта, но той се среща в различни възрасти. Инконтиненцията е широко разпространена и лечима. Подходът е различен в зависимост от причините за заболяването. Ако проявата е по-лека, са достатъчни само упражнения и лекарства. Оперативната намеса се препоръчва, когато пациентката има органичен проблем. Тогава при интервенцията се коригира и стабилизира положението на органите на пикочополовата система и поддържащия апарат.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: maichindom.com
Снимка: kmeta.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни проблемиЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаЛеченияИсторияСнимкиНормативни актове