Начало Здравна медиа Здравни новини В Сливенска област за седма поредна година поставят силанти на децата

В Сливенска област за седма поредна година поставят силанти на децата

В Сливенска област за седма поредна година поставят силанти на децата - изображение

Кампанията за поставяне на силанти на деца, стартирала от началото на септември в Сливенска област, отчита сложени 488 защитни покрития на 131 малки момчета и момичета, съобщава за БТА д-р Живка Георгиева, която е регионален координатор на Националната програма за профилактика на оралните заболявания.

Чрез инициативата се цели да се обхванат и децата в малките населени места. Специалистите, които са поели ангажимента да поставят силантите в областта, са 11. Провеждат се и здравни беседи , в които се включват и представители на местното РЗИ.

Вече седма година традиционно се извършва силанизирането на детски зъби в Сливенско. В периода от 2011 до 2015 г. на процедурата са се подложили 3106 деца, като общият брой на зъбите със защитно покритие е 10 978. Този резултат нарежда областта на 5-6 място в България по брой на обхванати деца.

От тази година специалистите по дентална медицина трябва да направят и по два контролни прегледа на момичетата и момчетата, на които са поставени силанти в предишните години. По този начин ще се провери какво е състоянието на детските зъби след процедурата.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: squarespace.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиЛайфстайлСпециалистиХранене при...СпортПсихологияИзследванияЛеченияАлт. медицинаНаправления в медицинатаБотаникаСоциални грижиИнтервютаРецептиАнкетиЗаведенияНормативни актовеОрганизацииОбразованиеКлинични пътекиПроизводители