Начало Здравна медиа Здравни новини В Стара Загора ще се проведе вторият маратон от веригата "Бягането – начин на живот"

В Стара Загора ще се проведе вторият маратон от веригата "Бягането – начин на живот"

В Стара Загора ще се проведе вторият маратон от веригата "Бягането – начин на живот" - изображение

На 26 юни, неделя, в Стара Загора ще се проведе вторият маратон от веригата "Бягането – начин на живот". Стартът на състезанието е в 9.00 часа пред сградата на Общината.

"Щастлив съм, че веригата от маратони "Бягането начин на живот" се радва на все по-голяма популярност. Първото състезание вече се проведе във Варна и добрата му реализация е предпоставка за още по-силен маратон в Стара Загора. За първи път градът ще организира подобно състезание и аз благодаря на общината за отговорния подход и пълното съдействие, което оказаха", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

За участие в маратона са записани над 330 бегачи, 93-ма от тях ще се състезават в класическата дистанция. Общият награден фонд на Маратон Стара Загора е 55 000 лв., а победителите при мъжете и жените ще получат по 4 000 евро.

В старта на 10,5 км ще се състезава и заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, която е активен участник в състезания за ветерани. По информация на председателя на Асоциация "Спорт в свободното време" Анатоли Илиев общо 24 състезатели с увреден слух ще участват в маратона, който е и част от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреден слух, на което Стара Загора е домакин. Сред тях са четирима кенийци и четири кенийки.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпортЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...СнимкиСпорт и туризъмОбразованиеНовиниСпециалистиЗаведенияАптекиОрганизацииИстория