Начало Здравна медиа Здравни новини В столицата заработи единствената в града банка за кърма

В столицата заработи единствената в града банка за кърма

В столицата заработи единствената в града банка за кърма - изображение

В столицата отново заработи банката за кърма след основен ремонт. Столична община отпусна 1 млн. лв., с които сградата, в която се помещава банката, беше санирана, обновиха се помещенията и се смени дограмата. Предстои закупуването на специализирана техника, а част от старото оборудване е подменено.

Заради прекъсването на дейността на банката тя има нужда от дарители на кърма, защото се увеличило търсенето на майчино мляко. Желаещите да дарят излишното им мляко, което остава след храненето на детето им, могат да го донесат в банката или то да бъде взето от дома им.

Процесът по попълване на запасите е бавен и продължителен, защото от една страна дарителките са по-малко, а от друга отнема повече време събирането и изследването на майчиното мляко. Политиката на банката включва предоставяне на кърма с предимство на бебета, родени преждевременно, и на такива, чиито майки не могат да ги хранят по естествен начин поради медицински причини. За тях тя е безплатна, а здравите бебета могат да я получат срещу символична сума.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: dnevnik.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлХранене при...НовиниЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаЛюбопитноОрганизацииНормативни актовеФизиологияБотаникаПроизводителиЛечения