Начало Здравна медиа Здравни новини В столичните училища започват безплатни профилактични прегледи за гръбначни заболявания

В столичните училища започват безплатни профилактични прегледи за гръбначни заболявания

В столичните училища започват безплатни профилактични прегледи за гръбначни заболявания  - изображение

В столичните училища започват безплатни профилактични прегледи за гръбначни заболявания в рамките на кампанията "Защото здравето има значение".

Целта на прегледите е превенция срещу гръбначните изкривявания сред децата.

"Прегледите ще се извършват в шест столични училища. Лекарите ще преглеждат децата, за да установят дали имат евентуални изменения в правилната стойка или гръбначна асиметрия", уточни специалистът по хиропрактика д-р Марк Бери, който ще води прегледите на децата.

"Ще анализираме стойката, за да опитаме да установим проблеми, преди да се задълбочат. Искаме също да информираме родителите, за да наблюдават по-внимателно децата си за ненормална стойка. От клинична гледна точка, симптомите са последното нещо, което се проявява, когато има проблем. А те се задълбочават с времето и е възможно родителите да не разберат това. Нашите тела не са предназначени за това – да са седнали непрекъснато. Натоварването от такива дейности се отразява негативно на гръбначния стълб. Проявлението е именно неправилната стойка, която може да доведе до проблеми през целия живот. Това състояние трябва да се установи преди да се стигне до болки в гърба и в кръста. Състоянията, които ни създават проблем като възрастни, се развиват още от детска възраст", обясни още д-р Марк Бери пред БНР.

Инициативата за безплатните прегледи е на сдружение "Спорт, превенция и здраве".

Снимка: ???????????? ? ??????

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиСпортНовиниЛюбопитноХранене при...Медицински изследванияЛеченияСнимкиПсихологияЛайфстайлАлтернативна медицинаРецептиАнкетиСоциални грижиИнтервютаИсторияЗаведенияНормативни актовеОбразованиеОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиБотаника