Начало Здравна медиа Здравни новини В „Токуда“ вече разполагат с нова инвазивна лаборатория

В „Токуда“ вече разполагат с нова инвазивна лаборатория

В „Токуда“ вече разполагат с нова инвазивна лаборатория - изображение

Нова ангиографска зала за електрофизиологични изследвания откриха в болница "Аджибадем Сити Клиник болница Токуда".

Придобивката увеличава възможностите за терапия и диагностика на хора с ритъмни и проводни нарушения. Инвестицията е за близо 2 500 000 лв. Изпълнителният директор на здравното заведение заяви, че се надяват да покрият нуждата от високотехнологична терапия на този вид заболявания. Д-р Венелина Милева подчерта, че това става възможно както от новата придобивка, така и най-вече благодарение на високата квалификация на екипите от клиниката по кардиология и електрофизиологичната лаборатория.

Началникът на кардиологията д-р Валери Гелев смята, че залата позволява клиниката да е една от най-високотехнологичните в страната.

Сред основните предимства на залата са съществуването вече на две системи за триизмерно картографиране на сърцето и конзола за вътресърдечна ехография. Чрез тях изследванията и терапиите са много по-точни, прецизни и по-успешни.

Повишава се още и възможността за кардиостимулационни процедури и имплантиране на устройства, с които се предотвратява внезапната сърдечна смърт.

Специалистите припомнят, че ритъмните и проводни нарушения на сърцето са от категорията на застрашаващите живота, затова е важно лечението им да бъде бързо и ефективно. Когато не са особено опасни, те понижават качеството на живота.Чрез инвазивната електрофизиология много от тях биват излекувани напълно.Например, катетърната аблация е с 80% ефективност в случаите на предсърдно мъждене и с 90% при предсърдно трептене и надкармена тахикардия.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник Аджибадем Сити Клиник болница Токуда

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведенияНовини