Начало Здравна медиа Здравни новини В три града в страната започва Национална скринингова кампания за заболявания на щитовидната жлеза

В три града в страната започва Национална скринингова кампания за заболявания на щитовидната жлеза

В три града в страната започва Национална скринингова кампания за заболявания на щитовидната жлеза - изображение

От 5 май до 29 май започва Националната информационна и скринингова кампания, по време на която в три града – София, Варна и Благоевград, ще се правят безплатни ехографски прегледи на щитовидната жлеза.

Организатори на инициативата са Националната пациентска организация и Сдружението на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза. Вече седма година се провежда кампанията.

Ако досега не сте си изследвали щитовидната жлеза, имате оплаквания или роднина, който има подобно заболяване, можете да се възползвате от безплатните ехографски прегледи.

Консултациите в ДКЦ „Благоевград“ ще бъдат на 10 май от 9 до 12 и от 13 до 16 ч. при д-р Бойка Харизанова.

Във Варна д-р Николай Райков ще приема в Медицински комплекс „Плюс“ желаещите да се прегледат на 19 май от 12 до 15 ч. и на 20 май от 8,30 до 11,30 ч.

В София лечебните заведения, които ще се включат в кампанията, са няколко. На 5 май от 15 до 19 ч. д-р Явор Асьов и на 26 май от 15 до 19 ч. д-р Живка Бонева в МЦ „Медикъл Артс“ ще приемат пациенти. МЦ „Борола“ и д-р Машка Ангелова започват прегледите на щитовидната жлеза на 5 май от 14 до 18 ч. и на 10 май от 14 до 18 ч. Медицински център „Доверие“ отваря вратите си за пациенти с проблеми с щитовидната жлеза на 9 май от 9 до 12 ч. и от 13 до 16 ч. при д-р Величка Рашкова – Дамянова. А ендокринологът д-р Катя Куртева ще приема на 10 май от 9 до 13 ч. и от 14 до 17 ч.

Можете да си запишете предварително час и да видите адресите на медицинските центрове на rec.econet.bg

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: watchfit.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиИсторияЗдравни съветиЗаболявания (МКБ)Научни публикацииХранене при...ИнтервютаЛеченияСнимкиМедицински изследванияАлтернативна медицинаКлинични пътекиФизиологияСпортБотаника