Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ "Александровска" - София организират безплатни прегледи за пациенти с имлантирани кардиостимулатори

В УМБАЛ "Александровска" - София организират безплатни прегледи за пациенти с имлантирани кардиостимулатори

В УМБАЛ "Александровска" - София организират безплатни прегледи  за пациенти с имлантирани кардиостимулатори - изображение

Центърът за електрокардиостимулация и електрофизиология към кардиологичната клиника на УМБАЛ "Александровска" обявява безплатни прегледи за пациенти с постоянни елекардиостимулатори (пейсмейкъри), имплантируеми кардиовертер-дефибрилатори или ресинхронизиращи системи.

"Това са устройства, които лекуват различни сърдечни заболявания като помагат на сърцето да си възстанови нормалната сърдечна честота и ритъм", обясни д-р Светослав Куртев - завеждащ Центъра за електрокардиостимулация и електрофизиология.

"Много често тези устройства са единствената възможност за хора със сърдечна недостатъчност или животозастрашаващи аритмии, при които медикаментозната терапия е без ефект. Пациентите с кардиостимулатори трябва да се проследяват веднъж на всеки шест месеца. В противен случай рискуват да го направят по спешност поради влошаване на състоянието", подчерта специалистът.

Центърът за електрокардиостимулация и електрофизиология е част от Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ „Александровска”. Лекарският екип е висококвалифициран и притежава богат опит в осъществяването на съвременен лечебно-диагностичен процес при болни с различни по вид и тежест сърдечно-съдови заболявания.

Желаещите да направят оценка на своя сърдечен статус и пълна диагностика на устройството, което го подпомага, включително състояние на батерията и показания на електродите, могат да го направят безплатно на 12 и 13 декември, от 8.00 до 16.00 часа в приемно-консултативния кардиологичен  кабинет на партера на Втори хирургичен блок (вход на ул. "Пенчо Славейков", срещу баня "Мадара") след предварително записване на тел. 02/ 9230 339.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСнимкиНаправления в медицинатаПроизводителиОрганизацииМедицински изследванияЛеченияКлинични пътекиСпорт и туризъмОбразованиеАптекиИнтервютаСпортСоциални грижи