Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ – Бургас наемат на работа учащи за медицински сестри студенти

В УМБАЛ – Бургас наемат на работа учащи за медицински сестри студенти

В УМБАЛ – Бургас наемат на работа учащи за медицински сестри студенти - изображение

Ръководството на УМБАЛ – Бургас осъществява програма, чрез която постига две много важни цели – обучава млади кадри и си осигурява липсващи специалисти, необходими в ежедневната работа. Студенти, учещи за медицински сестри, ще бъдат назначени като болногледачи в лечебното заведение, като едновременно практически ще упражняват професията и ще помагат на квалифицирания персонал.

Те нямат право да работят като пълноправни медицински сестри, защото не разполагат все още с необходимата диплома. Затова ще извършват всички дейности, за които сестрите нямат време. Графикът им ще е съобразен с учебните им занятия. Проектът се реализира съвместно с Факултета по обществено здраве и здравни грижи в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и позволява за работата да подават документи и студенти от други градове.

Дейностите, които ще извършват наетите бъдещи медицински специалисти, са помощ при физическо придвижване и упражнения, при прием на лекарства през устата, помощ при хранене, транспортиране с подвижни легла или инвалидна количка, преобличане. Освен това ще наблюдават състоянието, поведението и реакциите на пациентите и ще съобщават за възникнали проблеми.

Желаещите да кандидатстват могат да получат информация в Отдел „Човешки ресурси“ в бургаската университетска болница на тел. 056 81 05 95, 894-707.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: gramofona.com
Снимка: moneyweek.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиСоциални грижиЛайфстайлИнтервютаЛюбопитноОбразованиеПсихология