Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ - Бургас ще преглеждат безплатно за миома

В УМБАЛ - Бургас ще преглеждат безплатно за миома

В УМБАЛ - Бургас ще преглеждат безплатно за миома  - изображение

Безплатни прегледи на жени над 45 г. за ранно диагностициране на миома на матката ще се провеждат в Отделението по гинекология на бургаската УМБАЛ. Те ще бъдат през целия следващ месец и от тях могат да се възползват само здравноосигурени дами. Всеки делничен ден между 12 и 13 ч. те могат да се записват на телефон 0887 033 326.

Близо 500 000 жени, най-често в репродуктивна възраст, в България имат това доброкачествено туморно образувание. При 80% от тях не са налице изявени симптоми. Основният признак при миома е анормалното кръвотечение и понякога болки в коремната област. Туморът може да предизвика стерилитет.

Лекарите предупреждават, че в доста от случаите поради ненавременно откриване образуванието може да нарасне, да притисне други органи и да застраши живота на пациентката. Редовните профилактични прегледи предпазват от подобна опасност и чрез тях се избягва спешни операции, до които се стига след късно констатиране на миома.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: salvemedica.pl

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиНовиниИсторияХранене при...ЛюбопитноАлтернативна медицинаЗдравни проблемиЛеченияБотаникаМедицински изследванияНормативни актовеСнимкиСпециалисти