Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ - Плевен се провежда безплатна кампания за измерване на кръвната захар

В УМБАЛ - Плевен се провежда безплатна кампания за измерване на кръвната захар

В УМБАЛ - Плевен се провежда безплатна кампания за измерване на кръвната захар  - изображение

В УМБАЛ - Плевен се провежда безплатна кампания за измерване на кръвната захар при пациенти с диабет и хора с висок риск от болестта, информира началникът на Клиниката по ендокринология доц. д-р Катя Тодорова.

В рамките на кампанията се раздават и информационни брошури и дипляни за повече информираност относно болестта диабет. Инициативите са част от поредицата събития, посветени на Световния ден за борба с диабета - 14 ноември.

През цялата седмица в лечебното заведение ще се извършват изследвания доказани диабетици и такива, които са застрашени от диабет. Изследванията се извършват в Клиниката по ендокринология във Втора база на болницата.

Доц. Тодорова поясни, че записването става по график, установен с помощта на Диабетната асоциация в Плевен. След всяко изследване се дават насоки за бъдещи изследвания, евентуална хоспитализация и лечение.

"Около 80 процента от изследваните през седмицата са с лош гликемичен контрол, което говори за недостатъчно здравни грижи в амбулаторна среда и недостатъчен самоконтрол от страна на пациентите", коментира доц. Тодорова.

Снимка: healthplus.vn


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСпортАлтернативна медицинаБотаникаМедицински изследванияИнтервютаЛеченияХранене при...Клинични пътекиИсторияЛайфстайлСнимкиОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииТестовеХрани и ястияАнкетиАптекиЗдравни проблемиПроизводители