Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ Св. Георги затвориха отделението по пулмология заради морбили

В УМБАЛ Св. Георги затвориха отделението по пулмология заради морбили

В УМБАЛ Св. Георги затвориха отделението по пулмология заради морбили - изображение

Затвориха отделението по пулмология в Клиниката по детски и генетични болести на УМБАЛ „Свети Георги" заради морбили. Там е лекувано дете със симптоми на заболяването, което впоследствие е преместено в Клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница. Това съобщиха от ръководството на УМБАЛ „Свети Георги", Пловдив.

Всички деца до 18 години са под специално наблюдение. В техните експертизи ще бъде посочено, че са били контактни с пациент от морбили при изписването им. Основната цел е да се информират личните лекари на децата и да продължи тяхното наблюдение след излизане от болничното заведение.

Специалистите припомнят, че инкубационния периода на заболяването е с период от 7 до 17 дни. В този случай от 15 април до 26 април ще се изясни дали има заразено дете в отделението.

Приемът на пациенти в отделението е преустановен до отминаване на карантината.

Хората, които имат съмнение или притеснения могат да се изследват за антитела за морбили. Изследванията се извършват в лабораторията по микробиология на УМБАЛ „Свети Георги".

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: CredoWeb5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлВидеоХранене при...Здравни проблемиЛюбопитноИсторияБотаникаЛеченияЗдравни съветиПсихологияСнимкиАнкетиАлтернативна медицинаИнтервютаРецептиСпортНормативни актовеОбразованиеЗаведенияСпециалистиОрганизацииКлинични пътекиМедицински изследвания