Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ „Св. Екатерина“ ще лекуват сърдечни аритмии по специален проект

В УМБАЛ „Св. Екатерина“ ще лекуват сърдечни аритмии по специален проект

В УМБАЛ „Св. Екатерина“ ще лекуват сърдечни аритмии по специален проект - изображение

Специален проект, предназначен за лечението на пациенти със сърдечни аритмии, започва да се прилага в УМБАЛ "Св. Екатерина" в столицата. Ще се използват най-съвременните технологии за установяване на аритмиите и на иригационна радифреквентна аблация.

Терапията ще се прилага при хора, които имат оплаквания от сърцебиене и опасни за живота аритмии. Софийското лечебно заведение ще си сътрудничи по проекта заедно с д-р Маркус Амер от Университетска болница Kliniken Wels във Виена. Той извърши успешна аблация на пациенти със сърдечни аритмии заедно със завеждащия сектор "Кардиостимулация и електрофизиология" в "Св. Екатерина" доц. Светослав Йовев.

Съвместното сътрудничество между българската кардиологична болница и един от водещите електрофизиолози в Австрия ще продължи и за в бъдеще и така ще има по-голям брой излекувани пациенти със сърдечни аритмии.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: clinica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Хранене при...СнимкиЛайфстайлАлт. медицинаНовиниЗдравни проблемиЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияИнтервютаИзследванияТестовеКлинични пътекиБотаникаСпорт