Начало Здравна медиа Здравни новини В Шумен Световният ден за борба с диабета ще бъде отбелязан с флашмоб

В Шумен Световният ден за борба с диабета ще бъде отбелязан с флашмоб

В Шумен Световният ден за борба с диабета ще бъде отбелязан с флашмоб  - изображение

В Шумен Световният ден за борба с диабета ще бъде отбелязан с флашмоб "Диабетът не ни спира".

На 12 ноември от 11 часа пред ДКТ "Васил Друмев" хората, страдащи от диабет, ще изразят благодарността си за загрижеността и подкрепата на своите съграждани. Участниците във флашмоба ще бъдат облечени в синьо - цветът на надеждата, приет за символ на Световния ден на диабета.

Сградата на театъра и паметникът "Създатели на българската държава" също ще бъдат оцветени в синьо.

В рамките на събитието ще се осъществяват и безплатни изследвания на нивата на кръвната захар. Хората с установени отклонения от нормата, ще бъдат насочвани към специалист за допълнителни изследвания. Един от специалните гости на събитието ще бъде ендокринологът проф. д-р Виолета Йотова от УМБАЛ "Света Марина" - Варна.

"Шумен е първата община в страната, осигурила безплатни консумативи и инсулинови помпи за хората с диабет. Скаутите на Шумен първи започнаха кампания в подкрепа на децата с диабет, нуждаещи се от инсулинови помпи", припомнят от община Шумен.

Снимка: shumen.topnovini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияНовиниОрганизацииСпециалистиЛюбопитноИсторияИнтервютаЛайфстайлСнимкиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиДиетиТестовеАнкетиСпортЛеченияБотаникаМедицински изследванияКлинични пътекиАлтернативна медицинаЗдравни проблемиПроизводители