Начало Здравна медиа Здравни новини Габрово отбелязва Деня на здравословното хранене и активния начин на живот

Габрово отбелязва Деня на здравословното хранене и активния начин на живот

Габрово отбелязва Деня на здравословното хранене и активния начин на живот - изображение

На 9 ноември в Габрово ще отбележат Деня, посветен на здравословното хранене и активния начин на живот. Инициативата се провежда за поредна осма година. В спортната зала Орловец от 14:00 ч. учениците от област Габрово ще участват в различни спортни състезания, за да покажат, че движението е здраве.

В спортните игри ще се включат третокласници и четвъртокласници от различни училища в града. Отбори от Трявна, Севлиево и Дряново също ще участват в разнообразни спортни състезания. Всички участници ще демонстрират знания в образователни игри, свързани със здравословния начин на живот, хранене и спорт.

Четири институции обединяват усилия в инициативата под мотото: „Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни!“ - Европейски информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата, Регионален инспекторат на образованието, Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“ и Областна администрация – Габрово.

В съвременния забързан начин на живот, света на интернет и онлайн игрите, консумирането на бързи закуски и сладкиши се увеличават и проблемите с наднорменото тегло, развитието на диабет и различни други заболявания. Данните са изключително тревожни, а тенденцията в тази посока продължава да расте. Затова все повече организации и сдружения през последните години алармират за проблема и се опитват да мотивират младото поколение към самосъзнание и отговорност чрез различни инициативи и спортни занимания. Изграждането на модел на израстване със спорт, здравословна храна и психическа стабилност още в подрастваща възраст ще осигури по-добро развитие сред младите, по-висока активност и отношение към собственото здраве и това на околните.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: gabrovodaily.info
Снимка: gabrovodaily.info


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Спорт и туризъмЛюбопитноСпециалистиОбразованиеСоциални грижиОрганизацииЗаведенияНовиниСнимкиХранене при...ЛайфстайлЗдравни съветиСпортПсихологияИнтервютаФизиологияТестовеАнкетиДиетиНормативни актовеПроизводителиРецептиЛеченияБотаника