Начало Здравна медиа Здравни новини Грипната ваканция в област Русе се удължава до 13 януари

Грипната ваканция в област Русе се удължава до 13 януари

Грипната ваканция в област Русе се удължава до 13 януари - изображение

Грипната ваканция за учениците в област Русе се увеличава до 13 януари (петък) включително. Това се реши днес на проведено съвещание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания в областта.

Отчетена е тенденция за повишаване на грипни и респираторни заболявания. Данните са получени от общопрактикуващите лекари, включени в сентинелната система. Заболелите в областта са около 258 на 10 000 души като бройката им продължава да се увеличава.

Предстои ново заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания на 13 януари от 13.30 часа, където ще се провери заболеваемостта и необходимостта от други мерки.

Информацията е сведена до знанието от домакините на Областна администрация Русе.

По време на грипна епидемия се преустановяват детските и женски консултации в болничните заведения, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.

Снимка: penza-press.ru


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиСпортПсихологияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлИсторияЗдравни проблемиХранене при...ОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииСпециалистиАлтернативна медицинаБотаникаЛеченияТестовеМедицински изследванияАнкети