Начало Здравна медиа Здравни новини Грипната ваканция в Старозагорска област се удължава с два дни

Грипната ваканция в Старозагорска област се удължава с два дни

Грипната ваканция в Старозагорска област се удължава с два дни - изображение

Поради очаквано нарастване на заболеваемостта от РЗИ – Стара Загора предлагат удължаване на грипната ваканция с два дни – на 21 и 22 януари. Обявената епидемия в областта остава в сила, както и осъществяването на контрола в детските и лечебните заведения.

Очаква се стойностите на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания да достигне 300 на 10 000 души. Да се избягват затворени пространства и струпването на много хора, по-често да се проветряват помещенията, да не се пипат носа, устата, очите и храненето с мръсни ръце. Препоръчително е носенето на маска от болните, за да се предотврати разпространението на вируси в стаите. За по-голяма ефикасност тя трябва да се сменя на всеки 2 часа.

В област Смолян от днес вече е обявена грипна епидемия и учебните занятия ще бъдат прекратени от 21 до 23 януари. В Пазарджишка област също училищата ще бъдат затворени от 21 до 23 януари. За да се ограничи инфекцията, от РЗИ – Софийска област изпратили предписание за спиране на занятията в самоковските училища ОУ „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“ от 21 до 25 януари. В Шуменска област местната здравна инспекция препоръчва удължаването на грипната ваканция до 22 януари.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: РЗИ – Стара Загора, mh.government.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМикробиологияЗдравни съветиЛюбопитноЗдравни проблемиВидеоЛайфстайлХранене при...ПрезентацииБотаникаИсторияТестовеСнимкиАлт. медицинаЛеченияИзследванияАнкети