Начало Здравна медиа Здравни новини Грипна епидемия в Перник

Грипна епидемия в Перник

Грипна епидемия в Перник - изображение

Обявиха грипна епидемия в Перник. Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция е сведена до знанието на кметовете на населените места в областта. Общата заболяемост в града е 231.22 на 10 000 души.  

Пред епидемия са градовете Габрово, Хасково, Пазарджик, Монтана и Враца. Болничните заведения се напълниха с пациенти по-рано от предвиденото.

Тази година грипът изненада с по-ранното настъпване от очакваното. Новият щам H3N2 се характеризира с висока температура (38°C – 40°C), респираторни затруднения, кашлица, болки в ставите и мускулите. Развива се за часове и за няколко дни двете разновидности "Хонконг" и "Болзано" повалиха много хора из цялата страна. Тези вируси причиняват тежки заболявания и засягат предимно децата от 5 до 14 години, възрастовата група от 15 до 29 години и хората над 65 години.

Самолечението не е препоръчително. При неправилно лекуване често се развива пневмония.
Специалистите съветват да се поддържа добра лична хигиена, прием на витамини и избягване на контакти с болни.

Снимка: slideshare.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЛайфстайлНормативни актовеСпециалистиЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗдравни съветиЗдравни проблемиХранене при...Алтернативна медицинаСнимкиЛеченияБотаникаТестовеМедицински изследванияАнкети